پنج شنبه 09 فروردین 1403
جزئیات خبر
1397/10/29 - تجربه اتحادیه مقاصد گردشگری آمریکا
این گزارش‌ها می‌تواند برای فعالان بخش از این حیث الهام‌بخش باشد که فرصت‌های موجود در گردشگری و تحقق توسعه پایدار را بشناسند. در سال ۲۰۱۷ جمع‌آوری اطلاعات درباره فعالیت‌های کشورها و اقتصادهای توسعه‌یافته و در حال توسعه، با هدف نشان دادن اینکه چگونه گردشگری پایدار می‌تواند عامل توسعه باشد، صورت گرفت. در مجموع ۲۳ مورد مطالعاتی به‌عنوان نمونه از تمام مناطق جهان انتخاب شدند که ابتکارات بخش‌های عمومی و خصوصی و جوامع محلی و همچنین جزئیات بااهمیتی را درباره روش‌ها و رویکردهای موفق استفاده شده ازسوی فعالان گردشگری نشان می‌دهند؛ اطلاعاتی ارزشمند که می‌توانند باعث ایجاد نگرش‌های جدید و استفاده از شیوه‌های گردشگری پایدار در جوامع محلی شوند.
«اتحادیه مقاصد پایدار گردشگری در آمریکا»، بر پایه همکاری ۱۱ مقصد در کارائیب و آمریکای مرکزی برای مقابله با چالش‌های آسیب‌پذیری آب و هوا، محیط زیست و بهبود گردشگری، بنا شده است. پروژه SDAA، دو ناحیه مهم توریسم‌محور در جهان یعنی کارائیب و آمریکای مرکزی را مورد هدف قرار می‌دهد. این نواحی دارای تنوع زیستی بالا به‌خصوص در اکوسیستم‌های دریایی بوده و نسبت به تغییرات آب و هوایی بسیار آسیب پذیرند. مدیریت نادرست گردشگری، مشکلاتی از جمله سوءاستفاده یا تخریب اکوسیستم‌های با ارزش، هدر رفتن منابع مالی و از بین رفتن سنت‌های فرهنگی به دنبال همگن‌سازی رو به رشد را موجب می‌شود. با این حال گردشگری می‌تواند مکانیزم قدرتمندی برای حل برخی مسائل باشد که این امر از طریق حمایت از اقدامات حفاظتی، نگهداری صخره‌ها و جنگل‌ها، حفظ فرهنگ و میراث تاریخی، فراهم آوردن فرصت‌های شغلی مورد نیاز، کسب درآمد خارجی و سرمایه‌گذاری امکان‌پذیر است. برای دستیابی به پتانسیل گردشگری در این زمینه، SDAA در ماه مارس ۲۰۱۴ توسط سازمان سفرهای پایدار بین‌المللی (STI) و گروهی از سازمان‌های مشترک، پایه‌گذاری شد. این مشارکت عمومی و خصوصی نوآورانه، بر پایه تعهد در ایجاد انعطاف‌پذیری در جوامع محلی، بهبود مدیریت گردشگری و افزایش رقابت در مقاصد گردشگری سراسر کارائیب وآمریکای لاتین استوار است. ۱۱ ناحیه گردشگری به خصوص نواحی ساحلی و جزایر مورد علاقه گردشگران، شامل باربودا، باهاما، باربادوس، دومینیکا، جامائیکا، آنتیگوآ، اورابا، پاناما، هندوراس، نیکاراگوئه، مکزیک، سنت کیتس و نویس، جزو این اتحادیه هستند.

عملکرد اتحادیه نشان داد که مدیریت صحیح گردشگری می‌تواند به‌طور موثری موجب بهبود شرایط زندگی و حفاظت محیط زیستشود. اهداف SDAA از این قرارند:
- افزایش مزایای گردشگری برای جامعه محلی و ساکنان؛
- حفاظت سرمایه‌های زیست محیطی و فرهنگی از طریق حفظ منابع زمینی و دریایی؛
- مورد توجه قرار دادن تمرینات توسعه در مدیریت روزانه و بازاریابی.

مزایای پروژه
پروژه SDAA از توریسم به‌عنوان ابزار قدرتمندی برای رشد اقتصادی پایدار در کارائیب و آمریکای مرکزی بهره برده و با ترویج اصول پایداری در تمامی ابعاد و مدیریت گردشگری، رشد اقتصادی پایدار را تقویت می‌کند. اتحادیه، حفاظت منابع طبیعی، درک ارزش آنها به‌عنوان جاذبه‌های اصلی گردشگری و اهمیت نگهداری این منابع برای آیندگان را ترویج می‌کند و در بهره‌وری مناسب منابع به‌خصوص در زمینه مدیریت ضایعات، حفاظت آب و انرژی و مقاومت در برابر تغییرات آب وهوایی، پیشگام است. همچنین در شناسایی و حفاظت میراث فرهنگی به‌طور ملموس و غیر ملموس مشارکت می‌کند. بسیاری از طرح‌های موفق، توسعه محصولات گردشگری فرهنگی و ارتقای فرهنگ و هویت بومی را مورد هدف قرار داده‌اند. از سوی دیگر SDAA، به‌عنوان یک شبکه، درک متقابل و همکاری بین مقاصد مختلف در آمریکا را ارتقا می‌بخشد و به این طریق کشورهای مختلف تجارب مفید و دانش حل مسائل را به اشتراک می‌گذارند. در این میان، درک مفاهیم پایداری در جوامع و در میان سهامداران با به‌کارگیری موارد زیر افزایش یافته است:
- مشارکت بیش از ۷۰۰ سهامدار در کارگاه‌های آموزشی، جلسات یک به یک با آنها و دوره‌های آموزش آنلاین؛
- آموزش در مورد شیوه‌های مناسب توسعه پایدار برای حدود ۲۰۰ سرمایه‌گذار شامل مدیران مناطق، نمایندگان وزارتخانه‌های گردشگری، آژانس‌های گردشگری و بخش خصوصی؛
- افزایش اشتغال و فرصت‌های حرفه‌ای توسعه در کنار خدمات گردشگری و مشارکت اجتماع.

اکنون هربخش در اتحادیه، فهرستی از پروژه‌های عملیاتی در اختیار دارد که به توسعه و تبدیل این نواحی به مقاصد پایدار گردشگری کمک می‌کنند. پروژه‌ها، اولویت‌های اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی را مورد توجه قرار می‌دهند. برای مثال باهاما متعهد به اجرای عملیات زیر شده است:
- ایجاد یک پایگاه یکپارچه از سایت‌های فرهنگی، میراث طبیعی و جاذبه‌هایی که اطلاعات عملی و کاربرپسند برای مدیر سایت و سایر سهامداران بخش گردشگری فراهم کنند؛
- توسعه محصولات جدید گردشگری محلی در شهرهای تاریخی بر پایه تجارب موثق و معتبر.
محوریت پایداری مالی و تامین بودجه از وزارتخانه‌ها یا منابع مالی خارجی، محاسبه پیشرفت از طریق پایه‌گذاری و پذیرش و نظارت بر شاخص‌های اجرا، آموزش و ظرفیت‌سازی برای طیف وسیعی از سهامداران، از جمله درس‌های مهمی هستند که قرار است در اقدامات آینده مورد توجه قرار گیرند.

مترجم: الهام مرادقلی - خبرگزاری دنیای اقتصاد


میدان هفت تیر - میدان بهار شیراز
ضلع شمال شرقی میدان - شماره 141
صندوق پستی : 1579617714
021-88865286
©2019 Tehran Hoteling, All Right Reserved